Acil Durum Yönetimi

Acil Durum Yönetimi

Bu bölümde acil durum hareket planları, güvenlik kaynakları ve resmi standartlara uyum sağlamak için fiziksel kaynakların denetlenmesi de dâhil olmak üzere BTÜ’deki güvenlik koşullarına uygunluk ve yönetmelikler hakkında bilgi verilecektir. Güvenlik kayıtlarının ve resmi yönetmeliklere uygunluğun BTÜ Rektörlük bünyesindeki Sivil Savunma Amirliği ve Sivil Savunma Kurulu tarafından sağlandığını unutmayınız.

Doğal Afetler
Bursa birinci derece sismik fay hattı bölgesi içerisinde bulunmakta olup yüksek derecede deprem riski taşıyan iller arasında yer almaktadır. Bu sebeple üniversite, bina standartlarını devletin yasal yönetmeliklerinin belirttiği, deprem hasarına karşı korunmak için gerekli seviyede tutar.

Acil Durumlarda aşağıdaki numaralar aranmalıdır:

Ambulans

112

Yangın

112

Polis

112

Jandarma

112

Su Kesintisi

185

Elektrik Kesintisi

186

Doğalgaz Kesintisi

187


Elektrik kesintisine karşı kampüste kullanıma hazır yedek güç jeneratörü bulunmaktadır. Acil durumlara karşı zemin kat sığınak olarak kullanıma uygundur. Yangın destek ekibi, kurtarma ekibi, ilk yardım ekibi, kontrol merkezi ve karargâh ekibi, güvenlik ve kılavuz ekibi, sosyal hizmet ekibi ve teknik onarım ekibi için gerekli koşullar sağlanmaktadır ve bu ekiplerin üyeleri üniversitenin akademik ve idari kadrosundan seçilmektedir. Ekip üyeleri acil durumlara hazır olmak için eğitim alırlar ve ekipleri desteklemek için gerekli olan materyaller Sivil Savunma Kurulu tarafından tedarik edilir.
Güvenlik Koşullarına Uyum Ve Sivil Savunma
Güvenlik Koşullarına Uyum Yönetmeliği, öğrencilerin ve çalışanların BTÜ içerisindeki güvenlik ve korumalarını sağlamak için her yıl bir Sivil Savunma Planı hazırlayan rektörlük ofisinin sorumluluğundadır. Güvenlik kaynakları, acil durum hareket planları ve resmi güvenlik yönetmenliklerine uygunluk gibi kayıtlar da dâhil olmak üzere BURSA TÖMER ile ilgili olan güvenlik koşullarına uygunluk yönetmeliği Rektörlük raporunun sorumluluğu altındadır. Rektörlük bünyesindeki Sivil Savunma Amirliği ve Sivil Savunma Kurulu güvenliğe uygunluk yönetmeliğinin resmi standartlarına uygunluğunu sağlar.

BTÜ veya BURSA TÖMER’ deki güvenlik yönetmeliğiyle ilgili belirli konular için öğretim görevlileri gerektiğinde Sivil Savunma Amirliği ve Sivil Savunma Kurulu ile iletişime geçecek olan BURSA TÖMER yönetimine başvurmalıdır.