Kur Sonu Sınavları
Kur Sonu Sınavı nedir?
Kur Sonu Sınavı, her kurun (A1, A2, B1, B2, C1) sonunda bir sonraki kura geçmek için yapılan sınavdır.
Bursa TÖMER'de ilgili kurlara devam ederek sınava katılma hakkı elde eden öğrenciler için düzenlenir. Sınavın sonucunda başarılı bulunan öğrenciler bir üst kura devam eder, başarısız olan öğrenciler ise kuru tekrarlar.
Kur sonu sınavları A1, A2, B1, B2, C1 ve Akademik Türkçe olmak üzere açılan her kurs sonunda gerçekleştirilen sınavlardır. Dört temel dil becerisini (dinleme, okuma, konuşma ve yazma) ölçmek için hazırlanan sınavların her biri en fazla 25 puan, toplamda 100 puandır. Bir kişinin kuru başarılı bir şekilde geçebilmek için dört temel dil becerisinden toplamda en az 60 puan alması gerekmektedir.

Kur Sonu Sınavı'na kimler girebilir?
Merkezimizde öğrenci olan ve ilgili kurda devamsızlık sınırını aşmayan öğrenciler sınava girebilir.
Kur Sonu Sınavı nasıl yapılır?
Sınav, 4 temel dil becerisini (Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma) ölçecek şekilde tasarlanır ve Merkezimizde yüz yüze yapılır.
Kur Sonu Sınavı nasıl değerlendirilir?
Dört temel dil becerisini (dinleme, okuma, konuşma ve yazma) ölçmek için hazırlanan sınavların her biri en fazla 25 puan, toplamda 100 puandır. Bir kişinin kuru başarılı bir şekilde geçebilmek için dört temel dil becerisinden toplamda en az 60 puan alması gerekmektedir.
Kur Sonu Sınavı ücretli midir?
BURSA TÖMER'de öğrenim gören öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.