BTU TÖMER ÖĞRENCİLERİ GUHEM’İ GEZDİ
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi TÖMER öğrencileri 14.07.2023 tarihinde TÖMER müdürlüğünün destek ve teşvikleriyle TÖMER bünyesinde çalışmakta olan hocalarımızın katılımlarıyla GUHEM gezisini gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık temalı bilim merkezi olan GUHEM, TÖMER öğrencilerine havacılıkla ilgili etkileşimli eğitim düzenekleriyle, uçak simülatörleri ve Airbus A320 uçağının gerçek boyutlu bir modeli ile eşsiz bir gökyüzü deneyimi yarattı. GUHEM bünyesinde çalışmakta olan rehberlerin anlatımlarıyla hem dinleme hem konuşma etkinliklerini bir arada edinme şansı yakalayan TÖMER öğrencileri, Güneş sistemi ve diğer gezegenlerdeki durumlar hakkında da genel bilgiler öğrendiler. Gezinin temel amacı, çoğunlukla Fen Bilimleri alanlarında okuyacak olan TÖMER öğrencilerinin akademik düzeyde konuşma ve dinleme etkinliklerine katılmalarını sağlamaktı. Bu noktada gerçekleşen gezi sayesinde öğrenciler, hem teknik bilgiler edindiler hem de edindikleri bu bilgileri GUHEM’ deki etkileşimli alanlar sayesinde uygulamaya dökme şansı yakaladılar.

21 Temmuz 2023