BURSA TÖMER KARAGÖZ MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ
Yazı Fontu

BURSA TÖMER KARAGÖZ MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

Bursa Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri için “Karagöz Müzesi” gezisi düzenlendi. Farklı ülkelerden gelen gençlerden oluşan BTÜ TÖMER öğrencileri “Karagöz Müzesi” gezisine katıldı.

Yükseköğrenim görmek üzere Türkiye’yi tercih eden çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci, Türk Dili’ni öğrenmek için de tercihlerini BTÜ TÖMER’den yana kullandı. Türk Dili’ni öğrenmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerden büyük ilgi gören BTÜ TÖMER, Türk Dili’ni öğretebilmek için uyguladığı eğitim ve öğretime ek, pek çok etkinlik ve aktivite de sunuyor. Belli bir program çerçevesinde uyguladığı bu etkinliklerden biri de “Karagöz Müzesi” gezisi oldu.


BTÜ TÖMER öğrencileri, 2007 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin müze haline getirdiği, Türkiye’nin ilk ve tek Karagöz Müzesi’nde Türk kültürünün önemli parçası olan gölge oyununu tanıma fırsatını elde etti.

Öğretim görevlileri Canseli Selçuk ve İpek Ercanaslan’ın eşlik ettiği B1, B2 ve C1 seviyesindeki öğrenciler, “Karagöz Müzesi” etkinliğine katıldılar. Öğr. Gör. Yasemin Köksal Çakır'ın organize ettiği etkinlikte öğrencilere, Türk kültür mirasının önde gelen ögelerinden olan gölge oyununun başkarakterleri “Karagöz” ve “Hacivat” tanıtıldı. Yabancı uyruklu öğrenciler, Türk kültürünün bu iki hayali kahramanının kendilerine tanıtılmasının ardından, gölge oyunu sanatçılarının sunduğu ‘Karagöz’ün Maceraları’ isimli oyunu da izlediler.

Türkçe eğitimi alan öğrenciler, Türkiye’yi ve Türk kültürünü yakından tanımaları amaçlayan etkinlikte ilgi ile izledikleri oyunun sonrasında, geleneksel Türk Gölge Oyununda arka planında yer alan gölge oyunu sanatçısı Hayali’nin oyunu nasıl şekillendirildiği konusunda bilgi aldılar. Kendi aralarında da küçük gösteriler yapan öğrenciler, BTÜ TÖMER konuşma kulübü dersi kapsamında düzenlenen bu etkinlikte eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardılar.

05 Temmuz 2023