BURSA TANITIMI VE İFTAR PROGRAMI
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi TÖMER organizasyonu ile öğrencilerimiz için gezi ve iftar programı düzenlendi. Türkiye’ye hem YTB bursuyla hem de kendi imkânlarıyla gelen TÖMER öğrencileri, Bursa’nın tarihî yerlerini rehber eşliğinde gezerek şehri ve Türk kültürüne ait değerleri öğrendiler. Bursa’nın önemli tarihî mekânlarından olan Yeşil Cami’yi, Ulu Cami’yi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini, Koza Han’ı ve Tophane’yi gezen öğrenciler bu bölgelerin hem tarihî önemini öğrendiler hem de Türkçe’nin dinleme, izleme ve konuşma becerilerini aktif bir şekilde uygulamaya dökmüş oldular. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin teşvikiyle Gölpark tesislerinde aynı günün akşamında iftar organizasyonuna katıldılar. Bu katılım sayesinde dünyanın dört bir yanından gelen TÖMER öğrencileri, Türk kültürünün aynı sofrada birlik ve beraberlik içindeki iftar sofralarına misafir olmuş oldular. Aynı gün içerisinde gelen diğer misafirlerle de kaynaşan öğrenciler, Türkçe’yi öğrenmek üzere geldikleri ve ikinci memleketleri olarak kabul ettikleri Bursa’da aile sıcaklığı ortamı yakalayarak, buna dair özlemlerini de gidermiş oldular. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Öğr. Gör. Alev CUYDUR ve öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Yasemin Köksal Çakır, Öğr. Gör. İpek Ercanaslan, Öğr. Gör. Şeyma Yavuz ve Öğr. Gör. Canseli Selçuk  ile keyifli vakitler geçiren TÖMER öğrencileri, Bursa’ya dair güzel bir anıyı hatıra defterlerine yazmış oldular.

07 Nisan 2023